Ei mikään peruskarjalanpaisti

Syksyn pimeys ja reseptin kehittelyinto saivat minut osallistumaan Maku-lehden Sesongin juhlava liharuokakilpailuun. Olen aina rakastanut pitkään hautuvia lihapatoja, joiden maustamisessa ja kehittelemisessä vain taivas on rajana. Pitkä haudutusaika mureuttaa melkeinpä lihan kuin lihan ja vahvojen mausteiden sielu pääsee oikeuksiinsa pitkässä ja hitaassa kypsymisessä.

Suolan määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta vahvat aroomattiset mausteet ja sitruksen happo kaipaavat sitä herätäkseen eloon. Merisuolaa pehmeämpi on Maldonin sormisuola. Seuraavan kerran ajattelin hifistellä ja kokeilla reseptiä Maldonin savusuolalla. Reseptin savuchili voi olla esimerkiksi halleista ja Stockalta saatava La Chinata. Myös eri ruhonosia voi kokeilla.

http://www.maku.fi/resepti/tagine-pihvinaudan-paistisuikaleista#axzz2HsvjUqeP

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s